www.olivervulovic.com

Mediji u Srbiji

Vidno iznerviran nakon puštanja snimka iračke televizije na kojem su se mogli videti zarobljeni i ubijeni američki vojnici, te i olupine agresorskih helikoptera,aviona i bornih kola , američki novinar Bili O Rejli , voditelj emisije "Fakta",američke tv stanice "FOX NEWS" ,besno je upitao je svoje sagovornike sa drugog tv linka , inače predstavljenih gledaocima kao vrhunski vojni i medijski analiticari , - Zasto do Đavola ne gađate iračku televiziju i njihove transmitere!?- -Oni su nacisti i propagatori nacističke politike a znamo da smo Hitlera slomili tek kada smo mu uništili propagandnu mašineriju! I one idiote sa Al Džazire moramo nekako naučiti pameti!-

- Da Bili!- , glasom punim saosećanja i razumevanja su "vrhunski" analitičari saosećajno odgovarali voditelju,-"takva masa akcija je na putu realizacije". "FOX NEWS TV" je televizija koja se svojim gledaocima obraća sloganom "uživajte u istinskom žurnalizmu".

Istog dana je BBC ,bez ikakvih dodatnih komentara,objavio saopštenje komande agresora na Republiku Irak u Kataru ,da se kompletni grad Basra smatra legitimnim vojnim ciljem tzv "koalicionih snaga" .

Dok Americi već ulazi u naviku da svake druge godine gađa neku televiziju i pobije njihove novinare,u Beogradu za sada , uzimajući u obzir ogroman broj dugih cevi na ulicama ,hvala Dragom Gospodu, režim "samo" zatvara , zabranjuje i kažnjava bilo kakvo medijsko iskakanje iz ,od Vlade Srbije, zadatog okvira izveštavanja o situaciji u državi . Cenu su za sada platili nekoliko listova i RTV "Mars" iz Valjeva.Ostali su se uplašili a građani kradomice pokušavaju da se domognu nedeljnika iz Republike Srpske i Crne Gore. U međuvremenu, domaće televizije, na celu sa BKTV i RTS-om , preko svojih Bil Rejlija svakodnevno naše građane suočavaju sa "jedinim dozvoljenim žurnalizmom"

Vlada Srbije i njeni eksponenti , kao u slučaju analitičara,gospodina Zvonimira Trajkovića, pokušavaju da i na Internetu zavedu vanredno stanje , pa su na jedan pisani istup pomenutog gospodina, odogovarili blaćenjem i bespoštednim etiketiranjem , preko tzv Sekretarijata DOS-a.

Opozicione stranke se preko usta SDP-a i Nestorovičke( naravno bivše novinarke BKTV) optužuju za saušesnistvo u atentatu na pokojmog premijera a građanima se šalje jasna poruka,uz prisutnu vojsku i policiju na ulicama " ko nije za nas , taj je protiv Vlade " -posledice su inače jasne.

Cela Srbija je medijski pretvorena u jednu veliku "radio slobodnu evropu" a protivnici se po automatizmu proglašavaju legitimnim ciljem progona i represije ako su protiv vladine politike. Bez obzira , što među mnogobrojnim protivnicima politike koju sprovodi Vlada Srbije ima 99 od sto ličnosti koje ne podržavaju atentate i bilo kakve vidove terorističkog delovanja , Vlada je iskoristila priliku da na do sada ne viđen i beskrupulozan način iskoristi jedan kriminalni i gnusan teroristički čin ,kakvo je ubistvo dr. Zorana Đinđića, da u istu vreću strpa i okorele kriminalce i političku opoziciju. Potpisnik ovog teksta je apsolutni protivnik politike koju sprovodi Vlada Srbije ali nikada ne bi učestvovao ili pomogao u izvršenju jednog terorističkog dela , međutim , nisam siguran da ako ovaj tekst pročita svemogući Sekretarijat DOS-a .........

Još se samo u Tiovo doba moglo dogoditi da u istim ćelijama budu opozicionari , silovatelji , kriminalci i ubice. Do jedne takve situacije , aktuelni rezim u Srbiji deli samo trenutak hapšenja opozicionih prvaka i zabrane opozicionih partija . Iskreno se nadam da " takva njihova akcija nije na putu realizacije" .