www.olivervulovic.com

Koga zastupa Nacionalni stroj

Višegodišnja uporna akcija «denacifikacije» Srbije i Srba i ako ni u Srbiji ni među Srbima nikada nije bilo ni slova N od nacista i F od fašista, na opštu radost svih onih koji su nam godinama govorili da smo u stvari istinski ,iskonski i garašaninovski genetski nacisti i fašisti, urodila je plodom. Pojavio se Nacionalni stroj. Organizacija, koja bi se, da je srpska i da su je zaista napravili Srbi, zvala Narodni zbor a ne ovako nespretno, po hrvatski, donela je toliko radosti i ushićenja celoj lepezi od «Fridrih Nauimana» do Soroša, da se na TV B92 koji je glasilo i jednih i drugih, to veče pored spikera očekivao i buket cveća kao dodatni aranžman…

Takav svećarski odnos TV B92 nije imao kada su se u Srbiji u toj istoj Vojvodini pojavili jurišnici mađarske fašističke i nacističke "64 županije" i kada su počeli da vaskrsavaju veteranska udruženja Hortijevaca kao i organizacije koje veličaju « novosadsku raciju»

Kada je već tu, i kada lupa šamare po fakultetima i bije po koncertima, hajde da vidimo ko je sve ove godine želeo i prizivao nacionalne strojeve u Srbiji, ko ih je danas stvorio i šta nam preko njih poručuju.

Nacionalni stroj u svom sloganu kaže « Evropa Evropljanima, Srbija Srbima! Do pobede ! « citajući samo ovaj slogan jasno je da ova grupa nema uporište ni u jednoj političkoj partiji u Srbiji od osnivanja višepartijskog sistema jer se u programima svih domaćih parttija i stranaka jasno naznačava želja za evropskom budućnosti države Srbije i njenom hiper brzom integracijom u sve što je organizaciono evropsko. Dakle, mimo svijeta su, što bi rekli Crnogorci, a ipak su se pojavili. Indikativno je i veoma sumnjivo što ova grupa kao deo svog slogana koristi rečenicu kojom je u poslednje vreme Slobodan Milošević završavao svoja obraćanja partiji i narodu iz Haga –Do pobede-. Narodu se jednostavno trebala nametnuti komparacija i na što efektniji psihološki način u najnegativnijem i najružnijem smislu napraviti vezivno tkivo Nacionalnog stroja sa baš najvećim neprijateljem nacista i fašista sa ovih prostora u poslednjih 15 godina, Slobodanom Miloševićem. Postupak upornog zamenjivanja teza je već decenijski uhodani siledžijski postupak koji je podignut na nivo politike kada god se ko od naših neprijatelja bavio srpskim nacionalnim i državnim interesima, te se to i ovog puta na kratko vrlo uspešno uradilo isto i sa stvaranjem i izbacivanjem u javnost ove grupe. Nacionalni stroj je eto, nastao baš u Vojvodini gde Radikali u poslednje vreme samo nižu uspehe, nastao je u Pokrajini koja je godinama bila izložena vulgarizacijama od strane separatističke i izdajničke Lige socijaldemokrata koja je pored ruženja ostalog naroda i Socijalističku partiju Srbije nazivala Nacionalsocijalističkom i čije je delovanje različito od Prizrenske lige samo u vremenu delovanja. Nastao je taj «stroj» u Pokrajini u kojoj je sam mađarski narod na izborima sa vlasti oterao ekstremistu iz svojih redova, Jožefa Kasu, koji se sada preko Saveta Evrope na odvratan i svakog dostojanstva lišen način sveti i svom narodu i državi. Dakle, nastao je baš onda kada su u Vojvodini delovanjem SRS i pokreta «Svetozar Miletić» stvari počeli srpskim neprijateljima da izmiču kontroli, te su ga na domaćem terenu namestili kao «prirodan» nastavak delovanja Doris Pak i slovenačko-hrvatsko-mađarske antisrpske koalicije u evropskim institucijama.

Ova grupa ljudi, devijacija devijacije i onako apsolutno devijantnih skinsa i ljigava strana i porod višegodišnje antisrpske politike samo može biti i sigurno je proizvod onih političkih kuhinja koje uspešno razvlače Srbiju po Savetu Evrope, po «svedočenjima» u američkom kongresu, i konferencijama na kojima se dobro zna i početak i kraj. Nacionalni stroj nije grupa od sebe sama stvorena. Njen slogan dovoljno govori da i za njih ne postoji nikakva ideologija pa čak ni fašistička jer su fašisti i pravili svoje pohode u cilju porobljavanja baš Evrope i nije njihov slogan bio na primer, Nemačka Nemcima, nego Nemačkoj i Evropa i ceo svet. Iza njih stoji prepoznatljiva politika koja je uvek bila na visini situacije kada god se Srbija nalazila u nekim odlučujućim trenucima za njenu budućnost a neka mi neko kaže da trenuci pred pregovore o Kosmetu, pregovore o ulasku u EU i pregovore o Republici Srpskoj nisu baš idealni momenti , sa tačke gledišta naših neprijatelja, za stvaranje grupe poput Nacionalnog stroja, kao dodatnog politički opterećujućeg i otežavajućeg elementa srpskoj pregovaračkoj poziciji. Oni su pre svega jedna instant parapolitička i sa strane stvorena organizacija u stilu, formi i pod velom tajne kao što je nekada stvaran Otpor, koji se takođe bio latio noževa, motki i metalnih šipki kada je u sadejstvu sa ostalim paramilitarnim organizacijama besomučno tukao narod koji je se okupio ispred rezidencije Slobodana Miloševića u nameri da spreći njegovu otmicu i isporuku u Hag. Šta nije fašističko u izjavi Liberalno demokratske partije koja baštini metode i politiku Otpora, da će oni Srbiju uvesti u Evropu sa ili bez Srba? Nije problem toliki u njihovom Nacionalnom stroju kojeg će ovaj narod i država uspešno i brzo eliminisati, problem je u poruci koju su nam njegovim stvaranjem naši neprijatelji poslali, a to je da će se sličnim igrarijama sve češće i žešće oko Srbije ponovo početi da kreiraju klimu pogodnu za njeno stavljanje u izolaciju jer će mo biti primorani da na pregovorima koji predstoje odbijemo glavne zahteve u cilju otimanja Kosmeta i uništavanje Srpske zato je samo njima, našim neprijateljima, bio potreban Nacionalni stroj. Ne treba da nas iznenadi kada se i na drugim «kriznim» mestima u našoj državi, poput Raške oblasti ili juga Centralne Srbije, u bliskoj budućnosti pojave neki novi strojevi, fašistički grafiti i drugi uznemiravajući perfomansi iz repertoara onih koji bi da nam onda kada bi trebali da budemo najbistrijih glava iste zamute i spreče da se na normalan politički način odbranimo, dok nas još uvek samo politički napadaju.

U tom smislu Nacionalni stroj treba da nam bude dobra pouka.