www.olivervulovic.com

Tanke linije između lazi

U nadi da će hiljadu puta ponovljena laz biti prihvaćena kao istinita, odabrani holandski lekari, poznati po tome što pripadaju zdravstvu koje teške srčane bolesnike leći samo paracetamolom, u sredu su opet "potvrdili" da je Slobodan Milošević umro prirodnom smrću. Pošto je u poslednjih 15 godina za Zapad bilo kakva smrt bilo kojeg Srbina, osim nekoličine odabranih, uvek bila prirodan i normalan tok događaja, kao kada su njihovom voljom umirale tek rođene bebe u Banjaluci, ili deca koja su se bezbrižno zabavljala u kosmetskim kafićima ili kupala u potocima, tako i ovog puta na Zapadu nisu pronašli ništa "nenormalno" u načinu na koji je umro Srbin, Slobodan Milošević. Za njih je na ovaj slučaj stavljena tačka do sledeće smrti nekog neznamenitog ili znamenitog Srbina koja bude bila izazvana njihovim činjenjem ili nečinjenjem.

Genetske mape

Vlada Srbije, presrećna što je za osrednje pare kupila švedski železnički otpad za svoje pruge, dobila prelaznu ocenu na petoaprilskoj sesiji sa EU i još mesec dana za lociranje, hapšenje i izručenje generala Ratka Mladića, krenula je ovih dana u juriš na sva tri kolena unazad i četiri unapred porodice Mladić. Hapšenjima i maltretiranjima su izloženi svi koji u telu imaju i centilitar te proskribovane krvi, ili im se u genomu ocrtava i jedan mladićevski trag. Na operativnim policijskim tablama i stolovima ne stoje fotografije i karte već genetske mape, menzure i centrifuge. Inspektori alhemičari i genetičari će ovoga puta uz pomoć haške medicinske recapture pokušati da se dokopaju generala i na taj način udahnu preko potreban vazduh Karli Del Ponte.

Šira i uža porodica i prijatelji generala Mladića će moći da računaju na milost države Srbije tek pošto prođe narednih 60 godina. Ombudsmana, iliti narodnog advokata, ova srpska skupstina će izabrati tek kada svrši sve što se po ultimatumu mora svršiti. Dotle, rođacima i prijateljima Mladića preporučujem da se oslone samo na sebe i milost Božiju jer se od milosti srpske skupštine neće niko pravedan ovajditi.

Potpisasmo ovih dana sa Amerikancima Ugovor o sprečavanju širenja oružja za masovno uništavanje. Još samo kada bi Amerikanci, shodno duhu ugovora, naterali Unmik da stvarno razoruža šiptarske teroriste, a ne da se neprekidno bave slabljenjem naše armije, potpisani ugovor bi i imao neku vrednost. Ovako je to još samo jedan papir iz niza koje moramo u zadatom roku potpisati.

Kamere za nezavisnost

U Crnoj Gori su naprasno pale cene mobilnih telefona koji u sebi sadrže fotoaparat. DPS ih nudi besplatno svojim pristalicama i ostalim "interesantnim" ljudima koji imaju samo jednu malu obavezicu - da nakon glasanja na referendumu određenom licu, u određeno vreme, pokažu fotografiju sa "pravilno" zaokruženim odgovorom sa referendumskog lista i telefon je zauvek njihovo vlasništvo. Ako postane nezavisna, Crna Gora će po predloženom zakonu, imati pravo na organizovanje nacionalnih manjina na opstinskom nivou. Svaka opština će imati pravo da ima svoje nacionalne manjine, tako da će i u dobrom broju njih i sami Crnogorci biti nacionalna manjina.

U senci eventualne kupovine Merkatora i pravog izliva mržnje slovenačkog javnog mnjenja prema Srbima, koji su time potvrdili da se iza njihove želje za "razvojem dobrih ekonomskih odnosa sa Srbijom" u stvari krije najobičniji plan za ekonomsku kolonizaciju, neopaženo i vrlo mizerno je obeležen i protekao 6. april, dan na koji su 1941. i 1992. godine protiv Srba povedena dva rata. Oba rata su protiv nas povele nacije i religije koje su se zalagale za širenje svog životnog prostora, Nemci, Hrvati i muslimani, kojima su se odmah pridružili Šiptari, Mađari, Italijani i Bugari. Nisu ni Slovenci u oba pomenuta rata sedeli mirno kod kuća. Oba puta su se masovno pridružili antisrpskoj histeriji, kao što su 1991. Streljanjem nenaoružanih i sa rukama u vis osamnaestogodišnjih mladića iz JNA overili. Dokle god se sećamo, dotle se možemo i odbraniti.