www.olivervulovic.com

On, mi, oni

Priča o generalu Mladiću,Srbiji, Hagu, Americi i Evropi dobila je obrise priče o spajanju srca, istorije i svakodnevne politike. Politički obojena i iskreirana »tragika«, koju u celu stvar unose Brisel i Vašington svojom neugašenom željom za srozavanjem i poslednjeg neuništenog mita u Srba, samo još više daje na značaju romanesknoj prirodi cele situacije, a ne političkoj prirodi oličenoj u odlučujućem »biti ili ne biti za Evropu«, kako to poslednjih dana naciji poručuju reizignirani Miroljub Labus, zapanjeni Oli Ren i uporni, krvavoruki Havijer Solana.

Srbi shvataju da bi predavanjem svog najboljeg i poslednjeg neporobljenog visokog ratnog oficira neprijatelju i to u sred neuspešnog mrcvarenja Srba u Beču, propadanja ustavnih promena u Bosni i u momentima kada naše neprijatelje očekuje još jedan tezak, dugotrajan i iscrpljujući rat na Bliskom istoku, zauvek sebi zacementirali svaku nadu na mogućnost da se ikada nacionalno i državno oporave i povrate samopoštovanje koje im je oduzeto petnaestogodišnjim kriminalizovanjem celokupne istorije, tradicije i mitova, među kojima najviše Kosovskog.

Ponašanje srpskih vladajućih političara u poslednjim danima poslednjeg ultimatuma naših neprijatelja imalo je osobine bačenog kamena na Fobosu, Marsovom mesecu, koji kada se baci prema horizontu uđe u orbitu i sat vremena kasnije se vrati sa druge strane horizonta.

Dakle,ovu kombinaciju kvazinacionalne i istinski plaćeničke kamarile koja kompletnu Srbiju bez moranja pravi taocem svojih političkih želja i frustracija, pri tom menjajući teze tako što skrivenog generala osuđuje za nacionalnog taocedržaoca, na planeti Zemlji i u njenoj državi Srbiji drži još samo tako slaba gravitacija, poput one na Fobosu, da se njen sunovrat u nepoznato očekuje vrlo brzo. Odlaganje pregovora o pridruživanju EU nije ništa drugo do sofisticirana zamena za sankcije koje je sada nemoguće uvesti u punoj formi Srbiji zbog kapitala stečenog na osnovu kriminalnih privatizacija a koje su zajednički obavili baš oni koji kao bajagi toliko strašno žele da im se u nekoj od narednih decenija pridružimo, pod uslovom da i oni do tada ostanu međusobno združeni i ovih koji od pridruživanja njima smatraju da zavisi opstanak nacije i države. Kao u jednoj popularnoj radio reklami u Beogradu - za vaše sve, daću vam moje ništa-.

Skriveni general nije samo kao takav-skriven, smrtna pretnja haškim pervertitima, već je kao relativno mlad čovek i živuća pretnja onim političarima čije će pozicije u brzodolazećem periodu, zbog novog rasporeda snaga na planeti biti znatno oslabljene i koji će se jednog dana suočiti sa generalom, tada neskrivenim, i biti primorani da sa njim promene mesta i postanu lovina i plen a ne lovci. Neće se tada raditi o generalovoj primitivnoj osveti lekedukažinskog tipa koju sada nad našim narodom sprovodi Zapad sa balkanskim satelitima već će se tada zaista raditi o pravdi i pravu da se zločinci gone ma gde bili, jer će i samo Međunarodno pravo ponovo dobiti svoje istinsko mesto u odnosima među narodima i državama.