www.olivervulovic.com

Iskarioti i okupacija

Duh Iskariota je sa fresaka i iz legendi sišao direktno u Srbiju i u njoj nanovo zadobio  čovečiji oblik. Hoda i viče ne bi li zbunio, prepao i prevario  narod koji tera pravo u trozubcima pune ruke modernih Pilata koji se ovoga puta, u Novom svetskom poretku, predstavljaju Hrišćanima, a koji od Srba traže njihove vojskovoĐe i to Polumesecu u žrtvu. Kakva rašomonijada i to usred „sukoba civilizacija". Dok ovaj broj  dodje do čitalaca, može se svašta dogoditi. Možda Skaj njuz i Si-en-en, kada budu hiljaditi put izveštavali o potrazi za generalom Mladićem, objave konačno i po njih povoljnu vest. Ako je i budu objavili, objaviće je tako što će je dobiti od nekog Srbina sa vlasti. Srbina, modernog Iskariota, koji će tada  sa sigurnošću moći da računa da će biti Brankoviću uz krilo, čim Srbi opet uzmognu da sami pišu svoju istoriju.
Hag je, brže i jače nego ikada,  ušao  u orbitu omiljenijih monstrum instrumenata onih koji toliko vole Srbiju, da bi joj sve dopustili, oprostili i svugde je pustili, samo da se dočepaju Mladića. „Prekinućemo pregovore o stabilizaciji i pridruživanju, zabranićemo vam ulazak u evro-atlantske integracije, Kosmet će biti nezavistan, uništićemo Srpsku, poslaćemo posmatračke misije u Vojvodinu i Rašku oblast, izgubićete proces protiv Bosne i Hrvatske". Pa onda.... „već u junu može doći do potpisivanja Ugovora o stabilizaciji i pridruživanju, ekspresno će te biti članica Partnerstava za mir, otvorićemo vam vrata za nove kreditne tranše, olakšaćemo režim viza ...." Gemišt obećanja i ucena svako veče stiže u domove širom Srbije ne bi li defetizam i apatija toliko ojačali da se na svaki otpor apsolutno zaboravi.
Cela priča o neprestanom ponavljanju informacije o hapšenju generala Mladića podseća na onaj eksperiment sa žabom. Ako pokušate da je skuvate tako što će te je odmah strpati u kipuću vodu, neće te uspeti jer će ona prilikom prvog dodira sa vrelom vodom odskočiti i pobeći. No, ako je stavite u hladnu vodu i ako temepraturu neprimetno povećavate, žaba će, a da ne bude ni svesna, biti polako ali sigurno skuvana.
Sledi da Evropsko-američka hunta misli da će neprestanim ponavljanjem lažnih vesti o hapšenju Mladića,  onog dana, ako ga ikada budu uhvatili, Srbi sve to posmatrati anestezirani i nepokretni.  Povratkom matorih a neonacistički nastrojenih političara u vrhove Brisela i Vašingtona, vratio se i gebelsovski pristup obradjivanja i plasmana informacija i specijalnog rata. Ne ide da nas sada bombarduju kada smo već unutra pustili US Steel i druge moćne koncerne i banke ali nas zato valja stalno plašiti da će ti koncerni i banke nastaviti da nas arče ali da će sada samo oni  imati svu korist za razliku od peroda kada su nam neke mrvice i bile davane. Neprestano nas plaše, jer nas se u stvari, mnogo plaše. Oni su to odavno shvatili, još 1999-e, ali se boje da i mi ne postanemo toga svesni. Otuda i njihov ovoliki trud. Otuda su smislili i Hag.
Pored Mladića, Zapad se u protekle dve nedelje bacio i na objašnjavanje svekolikom Srblju, šta u stvari znači reč okupacija, koja im je toliko zaparala uši da su morali  preko svojih domaćih ekspozitura da reaguju. Razapeti smo što smo se uopšte usudili da stvari nazovemo pravim imenom.
Prigovara nam se da  sa nama stvarno na nacionalnoj bazi nešto nije u redu kada „za okupatora proglašavamo Ujedinjene nacije i Evropsku Uniju".
Ti zapadni moralisti su zaboravili da je Hitleru prvu dobrodošlicu poželelo i čestitke poslalo baš Društvo Naroda, preteča današnjih OUN, koje je i propalo onda kada su njime počele da rukovode velike sile, kao što danas sa OUN rukovode SAD i Velika Britanija. A zašto da za okupatora ne proglasimo i samu OUN ako nam se pod njihovim patronatom i zaštitom otme teritorija? Soroševi pravnici su počeli i da nam proturaju definicije o legalnoj i ilegalnoj okupaciji, gde se sadašnja okupacija Kosmeta zbog kumanovskog potpisa proglašava legalnom, kao da ona nije ishodovana ubijanjem civila i rušenjem cele države.Šta ilegalno može legalno proizvesti ako se u pravu kaže da „otrovni koren na stablu ne može dati zdrave plodove" ? Zato ih reč okupacija toliko i boli, jer je to pravi izraz za pravno stanje stvari na Kosmetu kao što je i agresija bila prava reč za ono što su oni 1999-e godine nazivali „intervencijom" u Srbiji ili u periodu od 1992-e do 1995-e u Srpskoj. Zbog otpora okupaciji i traže generala Ratka Mladića i drže utamničenog Slobodana Miloševića. Konačno, reč okupacija je i naterala Engleze, Ahtisarija, Roana i Amerikance da otvore karte u vezi Kosmeta. Misle da smo se dovoljno dugo kuvali.

P.S. Informacija za Srbe koji misle da ih Evropa željno iščekuje. Cena Šengen vize će u septembru sa 35 evra otići na 60.