www.olivervulovic.com

Ideologija nafte i tla

 

Nekadašnja ideologija krvi i tla je preimenovana u naftu i tlo. Rasno čisti krvotoci i rasno čista tla u i na kojima je trebalo da se zna koja je rasa iznad a koja ispod, koja sme slobodno da hoda planetom a koja će robovati, zamenjeni su nadgrađenom fašističkom i rasističkom ideologijom globalnog krvotoka (nafta, gas) i globalnog tla (globalno selo). OUN su postale instrument esencijalnog fašizma. Toj organizaciji trebaju meseci da se „dogovori“ oko istrage na osnovu izveštaja Dika Martija u kojem se žestoko osuđuje njihov ratni koalicioni partner – OVK a za par dana su se dogovorili da kvazilegalizuju još jednu agresiju nastavljača tradicije Trojnog pakta, ovog puta na Libiju.

Izveštajem Dika Martija su, što posredno a što neposredno, optužene i same OUN zbog sponzorstva zločina šiptarskih bandita putem nečinjenja ičega da se zločini zaustave i pride zbog njihovog kasnijeg prikrivanja. Rusi su i ovog puta odigrali ulogu Čemberlena koji će dok ne shvati da će i njegovi doći na red, mirno posmatrati kako moderni kolektivni Hitler zvani NATO napreduje. Prethodni Ribentropovsko-Molotov posao je već odrađen na relacijama Jeljcin-Klinton i Medvedev-Husein Obama.SR Jugoslavija, Irak i Libija su moderna slika Čehoslovačke i Poljske sa kraja 30tih prošlog veka. Zbog javne i prikrivene podrške napadima na suverene države, OUN je postala ratujuća strana. To su joj Iračani stavili do znanja ubistvom De Mela ali je poslednjim političkim pokrivanjem namere fašista Sarkozija sa večito spremnim Britancima i Amerikancima da napadnu Libiju, jasno da će tih poruka biti još.

Pošto svetski ozbiljni posmatrači Srbije, hvala Bogu, odavno ne posmatraju ono šta narod misli kroz izjave naše vlade, možemo reći da se u slučaju Libije nismo obrukali. Narod je zdušno stao na stranu napadnutog i nije se dao prevariti. Dok akcija „zona zabranjenog leta“ tepih bombardobanjem uspešno čisti sve na putu, prvo „nenaoružanih civila i demonstranata“ a sada već „revolucionarnih pobunjenika“, na njihovom putu prema Tripoliju, američki i francuski generali sa onom kanadskom generalskom lutkom, ushićeno govore o ozbiljnom napretku „odlučne bitke za uvođenje demokratije u Libiju“. Sigurno da o tome pomno misle porodice libijskih civila tokom sahranjivanja svojih najmilijih. Fašisti Sarkoziju, koji je još kao ministar unutrašnjih poslova Francuske imao izlete iskrenosti kada je govorio o tome šta zaista misli o Arapima i arapskom svetu, pričinilo se da će bednih 15 od sto popularnosti uspeti da podigne tako što će Francuzima putem krvavog ostrvljivanja na Libiju vratiti u njihovu svest Virtus Gallus. Pokazao je da je od Libije dok se ne spusti na zemlju jači ali i i još jedanputa da je tzv francusko slobodarstvo stotinama godina uspešno ponavljana laž u koju su mnogi poverovali , pa na žalost i većina srpskog naroda sve do 1999-e godine.

Moderan način propagande je doprineo tome da su vrhunski naslednici Gebelsa, poput filozofa Levija, Mengeleove napredne varijacije Kušnera, kolektivne Leni Rifenštal CNNa, BBC-a, i francuske nacionalne TV, da više ne moramo ići u bioskope na video žurnale radi ispiranja mozgova, već da firerovsko grimasanje i grohotno smejanje Kušnera na piatanja o Žutoj kući u Albaniji i mrtvim civilima po Libiji možemo prisustvovati live na dnevnoj bazi. Gadafi je diktator, Gadafi je bolestan, Gadafi je ubica, Gadafi je ukrao pare, Gadafi vlada 40 godina,...su rečenice koje se mogu svakog časa čuti na medijima modernih Sila osovine u cilju nadzvučnjivanja i agresivnog sprečavanja da u svet ode istina da napadači još nisu spremni da krenu u eksploataciju sopstvenih naftnih izvora već da im putem osvajanja afričkih rezervi treba još odlaganja, da im 2011-e godine ističu koncesije u Libiji koje su trebale pod novim okolnostima da odu kineskim kompanijama, da su Libijci imali besplatno zdravstvo, obrazovanje, velika ulaganja u infrastrukturu, socijalnu pravdu i bili odlučna prepreka islamskim ekstremistima.

I ovog puta se može reći da oni nisu napali Libiju zbog Gadafija, nego Gadafija zbog Libije. Nekada su Ciceron i Seneka govorili da je teatar nešto najamoralnije što može postojati zbog glumačkog preuzimanja tuđeg identiteta a da su borbe gladijatora nešto što je sasvim u skladu sa visokim moralnim normama jer su gladijatori , inače ratni zarobljenici i osuđenici, na taj način dobijali „istinsku šansu“ da prežive, gledajući stvari na mikro planu, i da gledaocima u amfiteatru i njihovim kasnijim prepričavanjem onoga što su videli vrate osećaj moći imperije u kojoj su živeli i time potvrde svoje podaništvo, na makro planu. Planeta se pretvorila u jedan ogromni rimski amfiteatar pun gledaoca koji, ovog puta na tlu Libije, posmatraju borbu arapskih izdajnika sa jedne strane i legalnih oružanih snaga Libije sa suprotne strane, u kojima su ulogu dobacivača oružja u arenu onome koji je miliji imperatoru, preuzeli evro-američki bombarderi. Svetsko slobodarstvo i solidarnost doživljavaju još jedan strašan poraz i na odličnom su putu da kao ideja budu dalje u istoriji posmatrani onako kako su Ciceron i Seneka posmatrali teatar.

Prostim sabiranjem nevinih mrtvih (podvlačim da ne uzimam u obzir Al Kaidine poginule teroriste) u Srbiji, Iraku, Avganistanu, Libiji, Jemenu, Palestini, tužno lako stižemo do cifre kojom se može definisati genocid i potreba za stvaranjem još jednog, ali ovoga puta nekog arapskog i muslimanskog Jad Vašema, istinskog centra za istraživanje genocida nad muslimanskim svetom a ne iskreiranih Potočara, Izbica i ostalih angloameričkih ratnih produkata.

Cijankalijum je zamenjen osiromašenim uranijumom, pognuti atleta sa diskom u ruci je zamenjen uzdignutom rukom sa bakljom..I nacisti su u jednom trenutku odustali od skrivanja dokle daleko imaju nameru da idu, tako da……neka se pripremi Sirija.

www.vidovdan.org , www. pokretyasrbiju.info , www.novinar.de