www.olivervulovic.com

Dalje neće moći

„A jesam joj oborio prošli put ruku ?... Jesi, kad mi je dete bilo pijano„

Dijalog iz kultne predstave Radovan III odlično opisuje vreme u kojem su se SAD pre petnaest godina nalazile naspram Jeljcinove Rusije i ostatka sveta i na osnovu koje su mislile da i danas mogu nesmetano da nastave bezobzirno vojno i političko terorisanje i svakojaku eksploataciju slabijih.

Situacija u kojoj se SAD sada zaista nalaze naspram Putinove Ruske Federacije, BRIKS-a, ODKB-a, Evroazije u stvaranju. a bogme i dobrog dela sveta za koji su mislili da je zauvek njihov. je u odnosu na kratak vremenski razmak, gotovo nestvarno drugačija.

Priča ljudi koji svojim odelima i manirima odaju izuzetno plemeniti izgled a diplomatskim rečnikom maskiraju krvavo rasturanje država, zločine nad milionima nevinih i sirovo osvajanje tuđih prirodnih resursa će uskoro biti završena.

Svedočićemo da neće više biti moguće da se nekažnjeno putem olova, eksploziva i uranijuma pokoravaju narodi i države i pride se preko nasilno instaliranih vođa ti narodi i države klečeći ispred okupatora, teraju na samoponižavajuće predstavljanje sebe kao podlaca i nitkova koji nisu drugo ni zaslužili nego okupaciju i ropski rad u interesu svojih osvajača.

Da bi ognjišta na Zapadu odisala radošću i srećom biće dalje veoma teško da se jednostranom odlukom pošalju dronovi, rakete i avioni na ognjišta koja će posle napada odisati smrću, tugom i siromaštvom.

Da Rusija nije reagovala Sirija bi danas bila klanovski isparcelisana i sa neke od tih klanovskih teritorija bi već odavno bio započet napad na Iran, a svet bio suočen sa velikim i dugim bliskoistočnim ratom.

Da Rusija nije odlučno i čvrsto reagovala na zapadnjačku svinjariju u Ukrajini, danas bi u Kijevu imali na vlasti samo ogoljene fašiste, antisemite i antipravoslavce kojima puko osvajanje vlasti ne bi bilo dovoljno. Ruskom akcijom na Krimu je zadovoljena istorijska pravda i posredno u startu razvodnjen pokušaj stvaranja u Ukrajini fašističke grko-katoličke diktature nad rusko govorećim stanovništvom.

Treba li podsećati da su tokom izvođenja puča Majdanovci izetbegovićevski precizno upravljali snajperistima sa krovova zgrada a izveštaj o broju i vrsti pogođenih ljudi-meta spuštali američkim agentima samo dva-tri sprata niže .

Da su grkokatolički pučisti hteli da vlast koriste u skladu sa svojom fašističkom ideologijom dovoljan dokaz je činjenica da su odmah posle majdanskog puča stavili van zakona ruski jezik, ukinuli ruske medije i javno vređali Jevreje i tražili njihov progon iz Ukrajine. O atomskim snovima Julije Timošenko ne treba posebno upoznavati javnost.

Ogorčenje na Zapadu je bilo ogromno.

Rusija je samo regionalna sila - grmeo je Obama.

Takve izjave Obame samo dokazuju da su SAD u agoniji – elegantno je uzvraćala predsednica gornjeg doma ruskog parlamenta.

Sankcije, prvi stepen, drugi stepen, neki tamo virtuelni i još nedosmisleni treći stepen sankcija i ruske kontrasankcije su najvažniji naslovi poslednjih nedelja. Stvarnost kaže nešto drugo. Bez ruskih energenata, bez Rusije kao sile kontrateže i države-vođe slobodoljubivog sveta, lihvarski, zelenaški i porobljivački zapadnjački svet više ne može da funkcioniše kako je navikao.

Zbog političkog sponzorstva ukrajinskim fašistima Nemačka je dobila oštro upozorenje koje je ona odlično shvatila a Americi je javno saopšteno da su njene akcije i ciljevi konačno i nedvosmisleno ocenjeni kao duboko neprijateljski i da će se se na osnovu toga prema njoj Rusija dalje odnositi.

Propganda SAD-a i velike Britanije je otišla predaleko i više ne ume da se vrati.

Mislili su da tako nešto nikada neće ni morati da rade pa je nastao problem kako sada, ikako časno medijski pokriti činjenicu da je neophodno ponovo uspostaviti normalan odnos sa Putinom koji je na početku ukrajinske krize proglašen reinkarnacijom Slobodana Miloševića, Sadama Huseina, Moamera Gadafija, tamnom senkom iranskih mula i zaštitnikom „ubica sopstvenih državljana“ Bašara Al Asada i Nikolasa Madura. Zapadni mediji su specijalisti da ocrne osobu ali su zbog inercije i političkih rezultata nastalih na osnovu dosadašnjeg delovanja njihovih vlada totalno nespremni za obrnuti proces.

Kako sada čoveka koji je u kratkom vremenu braneći interese svog naroda i države, a time i svetski mir i koji je učinio niz uspešnih juriša na Olimp golog neoliberalizma i neofašizma, predstaviti anglosaksonskoj javnosti kao državnika sa kojim može samo da se dogovara i pregovara ali ne i da mu se isporučuju uslovi?

Razmažena krvoločna medijska sila Zapada je u šoku. Pa zar mu zaista ne možemo ništa? Pitaju oni svoje političare kada isključe snimače. Možemo, odgovaraju oni, ali za razliku od svega našeg strašnog ali neizvesnog ono što on može nama je strašno i veoma izvesno.

Onako, kako je Rusija demonstrativno ali bez efekta vraćala diplomatski avion kada je počela agresija NATO država na SR Jugoslaviju, Zapad sada demonstrativno ali bez efekta „zamrzava“ putovanja i efektive nekim Rusima koji kod njih niti putuju, niti kod njih novca imaju. Onako kako je Rusija jalovo ali kao uređena vojska prošetala Kosmetom 1999.g. tako sada jalovo, ali poput bandita i terorističkih grupa, Blekvoterovci šetaju Ukrajinom a SAS-ovci ivicama Sirije.

Današnja ruska ruka je čvrsta, trezna i nosi barjak slobode u borbi za povratak planete u dugoročnu stabilnost i neće je biti lako oboriti. Kada je trebalo lešinarski nastupati prema ciljanim državama ljigavost zapadnjačke politike je u poslednjih dvadeset i pet godina dovedena do savršenstva. Valjalo bi im sada da i pored gađenja slobodoljubivog sveta, tu ljigavost iskoriste da se sa što manje štete izvuku iz situacije u koju su uleteli sa pozicije umišljeno rasno nadmoćnijih.