www.olivervulovic.com

Ми Срби као да смо у предворју мирнодопске етничке смрти

А НАЦИОНАЛНО СТАЊЕ СТВАРИ НЕ БРИНЕ МНОГО НИ АРХИПАСТИРЕ У МАНТИЈАМА НИ ОНЕ У АРМАНИЈИМА

Opširnije...
​​Неће бити све исто PDF Štampa El. pošta
Napisao Oliver Vulovic   
utorak, 07 oktobar 2014 01:00

Предуго говорите да сам зла да би то било истинито,предуго путем свог зла мене означавате као злу да би то било истинито и предуго на вештачки и неприродан начин одржавате  изграђене сопствене зле позиције да би их мој народ и коначно прихватио као веродостојне - знала је енглеским и америчким изасланицима да каже Сиримаво Бандаранаике када су је током својих посета претњама убеђивали да одустане од политике социјалистичког пута ка независности и несврстаности Цејлона.

Подручје зла у Србији је још увек велико и недовољно истражено али је и као такво почело да добија узвратне ударце директно од народа а који се у том сукобу оправдано одрекао владе и етаблиране корумпиране интелигенције као своје ударне песнице.

Народ је почео да узвраћа преко трибуна које је сам недри,без намштених избора,прљавих кампања, гротескних билборда, без помпе,штраса и конфета.

Народ  је углавном преко провала од стране Асанжовог Викиликса,Сноуденове личне храбрости и књига и чланака у западни неолиберализам разочараних Европљана и Американаца сазнавао о платним списковима на којима су најамници који деценијама неуморно раде да у српско друштво практично примене продукте „америчке изузетности,немачке прецизности и марљивости,енглеске прагматичности,француског слободарства..“ а насупрот нашем упорном културолошком и политичком „заостајању“ за свим тим „западним вредностима“, чврстом остајању на „паланачком становишту“ и лењости која се од оне грчке разликује по томе што је грчка лењост продукт „злоупотребе европских фондова“ а наша је,бива,генетски укорењена тако да код Грка проблем регулишу ЕУ,ММФ и Светска банка а код нас се ипак мора првенствено радити директно на „промени свести“,дакле уобичајено,конспиративно и незаконито са режимом а више и директније „са народом“ а преко такозваног невладиног сектора и његових скупих игроказа.


​​
Зли покушај претварања Србије у љуштуру без облика и смисла у којој потом и неће бити тако тешко не бити Србин већ неки Србијанац,становник југоистока Европе,Западног Балкана,виртуелни грађанин ЕУ и преживели члан повлашћене милијарде ГМО становника планете или нешто томе слично се показало као врло сложен и тежак пројекат без обзира на низ болних удараца и дубоких рана које су задаване Србији од стране мондијалистичког инжењеринга у последњих двадесетпет година.


Србија је у међувремену расклиматана, обогаљена,окружена и у институцијама напуњена НАТО пактом те таква корача по међународној сцени али опет,паралелно напред поменутом процесу сакаћења и иживљавања над државом из јатака националне свести јавили су се да не одступају и да упорно и храбро пружају отпор Мило Ломпар,Василије Крестић,Михаило Војводић,Миша Ђурковић, Емир Кустурица, Смиља Аврамов
​.....​Јавили су се као отпор офанзиви вулгарности огледане  кроз сумњиве дипломе,сукобљавања са традицијом путем политички креираног карневалисања по улицама,афирмисања грабежи за поседовањем као врлине,неподопштине зване Бриселски споразум и других ђаволских уговора владајућих кланова које нам прдстављају као оснаживање државе.

Њихово јављање је инспирисало народ да телевизију гледа сумњичавије,радио слуша опрезније,штампу чита ригорозно селективније и по интернету копља дубље.

Народ,зато што таквог државника нема а жели га,сада више и пажљивије него што му домаћи медији то пропуштају прати шта говори и ради  Путин као тренутно најистуренији,не само државни него и морални противник агресији западног политичког,културолошког и војног вулгаризма на светској сцени.

Режимских педесет одсто од педесет одсто очито не задовољава народна хтења и жеље да Вучић и Николић буду више Кореа,Моралес,Русев,Кишнер,Орбан,Фицо,Земан него Меркел,Оланд и Обама а пошто је већ  јасно да према Путину очито нису до краја искрени.

У том смислу народ у кратком периоду дешавања врло пажљиво прати три процеса : Путинову посету и све догађаје око ње,изборе у Републици Српској и изборе у оквиру ДССа.

Сва три процеса се посматрају као окидачи евентуалног свесрпског заокрета на боље,ка праведнијем и усклађенијем са народном вољом.

Од Путинове посете се не очекује само његово амин за коначно јаче руско улажење у све структуре нашег друштва јер оно никада неће стићи док сами не изразимо јасну и потпуну спремност за  такав државни курс него и Вучићево и Николићево коначно одступање од политике тражења Путиновог разумевања за српска евроатлантска мигољења, врцкања и очијукања – очекује се морални преокрет.

Од  Додикове победе се очекује цементирање тренутног и јачање будућег руског утицаја а тиме и српског положаја у ономе што се данас зове БиХ и остваривање Караџићевог пророчанства да Република Српска једног дана може бити пример да српски пијемoнтизам лако може бити са оне друге стране Дрине.

Од победе Санде Рашковић Ивић у оквиру ДССа се такође много очекује а на конто њене „зебње за Русију која је у Украјини у праву“ и посредног признања да би напред поменути трибуни уз ванпарламентарне патриотске групе међу којима она ни једну не види као маргиналну били одлични детокситатори дубоко инфицираног партијско-страначког поретка у Србији и основа будућег родољубивог,суверенистичког и уставобранитељског фронтовског окупљања.

И да се два од три процеса заврше у складу са народним жељама (Вучић и Николић су били, сада су и биће персонификације политике неизвесности и играња на више страна), због чрвстих положаја који евроатлантисти одавно држе у Србији и око ње, борба ни изблиза није на почетку победничке стазе.

Она ће само из јатачења и буџачког снивања и порталског надгорњавања коначно прећи праг јавног у смислу заиста свима видљивог и у збиру добити институционални оквир какав до сада није имала ма колико режим стезао.

Појавиће се снага које ће имати пун капацитет и легитимитет да НАТО поретку на српским просторима баци рукавицу у лице и каже му -  иза нас је народ, иза нас је правда, иза нас је морал, иза нас је Путин.

Не би требало да после 12. и 16.октобра остане све исто.

Poslednje ažurirano sreda, 26 novembar 2014 13:08