www.olivervulovic.com

Ми Срби као да смо у предворју мирнодопске етничке смрти

А НАЦИОНАЛНО СТАЊЕ СТВАРИ НЕ БРИНЕ МНОГО НИ АРХИПАСТИРЕ У МАНТИЈАМА НИ ОНЕ У АРМАНИЈИМА

Opširnije...
Срби, његов народ и бирачи, моле Николића да после Турске опет оде на одмор – на Крим PDF Štampa El. pošta
Napisao Oliver Vulovic   
četvrtak, 14 avgust 2014 01:00

„НАРОД ЋЕ ВАМ, ГОСПОДИНЕ ПРЕДСЕДНИЧЕ, ТАЈ ОДМОР СА ЗАДОВОЉСТВОМ ПЛАТИТИ”

  • Председник Србије нам је покушао да објасни да нам је једна страна (ЕУ) само пријатељ, а друга страна (Русија) - и пријатељ и заштитник. Када имате заштитника, то значи: или да сте под претњом напада или сте већ нападнути - било војно, политички или економски
  • У нашем случају је по том питању одавно већ све кристално јасно. Нападнути смо од САД и ЕУ, а Русија је у Савету безбедности УН наш заштитник баш од њихове агресивне политике према Србији и српском народу у целини
  • Срби, Ваш народ и бирачи, су на страни Русије, господине Председниче. На страни Руса, господине Председниче, били они са Крима или у Новоросији

        У ОБРАЋАЊУ јавности путем агенције Танјуг, у којем је покушао да одбрани „средњи” пут Србије у односу на кризу у Украјини и при том истицао ЕУ као пријатеља којег Србија не сме да изгуби, председник Томислав Николић је, између осталог, рекао и „да је наш интерес да једног дана не изгубимо Русију као заштитника у Савету безбедности ОУН”.

        Налицкан и безвредан покушај после којег остаје нејасно: како нам је једна страна само пријатељ (ЕУ) а друга страна (Русија) - и пријатељ и заштитник?

        Када имате заштитника, то значи или да сте под претњом напада или сте већ нападнути - било војно, политички или економски.

        Савремени свет је границе између тих врста напада истањио на обим једне власи у коси.

        Када сте већ некога означили као заштитника, онда је јасно ко вас је напао или ко се спрема да вас нападне.

        На међународној политичкој сцени врло ретко идете под заштиту одређене велике државе због уопштене опасности од напада већ то радите онда кад тачно знате одакле очекујете напад или ко вас је већ напао.

        У нашем случају је по том питању одавно већ све кристално јасно.

        Нападнути смо од САД и ЕУ и у Савету безбедности УН Русија јесте наш заштитник баш од њихове агресивне политике према Србији и српском народу на територији бивше СФРЈ.

        Русија у ОУН штити наше право да не признамо отимачину Косова и Метохије, штити нас од јасне намере наших непријатеља да будемо даље државно разграђивани и упоредо са тим кроз Савет за имплементацију мира у БиХ, упорно и строго штити интересе Републике Српске.

        Господин Председник, који je одмор проводиo у држави чији нас је руководилац ономад у Призрену дубоко увредио и понизио, изгледа да и на одмору није прикупио довољно енергије, поготово праве, за наставак обављања свог посла.

        Изгледа да су околиш, мириси и звуци које је слушао урадили своје те се Председник са одмора вратио одморног тела, али са и даље уморном вољом и жељом да на међународној политичкој сцени тачно представи искрена хтења свог народа.

        Срби, Ваш народ и бирачи, су на страни Русије, господине Председниче.

        Срби, Ваш народ и бирачи, су на страни Руса, господине Председниче, били они са Крима или у Новоросији.

        Срби, Ваш народ и бирачи су на страни Јерменије и Нагорног Карабаха, господине Председниче.

        Срби, Ваш народ и бирачи су на страни Придњестровља, Јужне Осетије и Абхазије, господине Председниче.

        Срби, Ваш народ и бирачи, су на страни Сирије и председника Асада, господине Председниче.

        И превасходно, најважније и најбитније, господине Председниче, Срби, Ваш народ и бирачи, хоће ослобођење Ибарског Колашина, Косова и Метохије и уједињење са Рпубликом Српском, заштиту нашег народа у Црној Гори, Федерацији БиХ и Републици Хрватској.

        Идите господине Председниче још једанпут на одмор, молимо Вас.

        Овога пута одаберите Крим.

        Народ ће Вам тај одмор са задовољством платити.

        Јер, ако се нама деси „дан” о којем сте говорили Танјугу, треба да будете свесни да ће тог тренутка за све нас, укључујући и Вас, наступити дуга и веома тамна ноћ.

Poslednje ažurirano petak, 07 novembar 2014 04:40