www.olivervulovic.com

Ми Срби као да смо у предворју мирнодопске етничке смрти

А НАЦИОНАЛНО СТАЊЕ СТВАРИ НЕ БРИНЕ МНОГО НИ АРХИПАСТИРЕ У МАНТИЈАМА НИ ОНЕ У АРМАНИЈИМА

Opširnije...
Ни од чега Срби неће побећи буљењем у мобилне и замишљањем Београда на води PDF Štampa El. pošta
Napisao Oliver Vulovic   
utorak, 09 jun 2015 18:53

ТОЛИКО ЈЕ ЛОШЕ ДА НИ ЛОШЕ ВИШЕ ОПСТАТИ НЕ МОЖЕ, САМО - ДОКЛЕ ЋЕ ЈОШ ТРАЈАТИ

  • Власти и елите већ 15 година сложно заговарају став да је српски народ духовно и културно несавршен, недовршен и безвредан и да болесном упорношћу живи своју таму и незнање
  • У српским владама годинама гледамо променаду министара-посланика ММФа, Светске банке, Трилатерале и NATO пакта
  • Као представнике српске елите годинама гледамо унуке некадашње црвене буржоазије одевене у модерно рухо неолибералног капитализма, транзиционе олигархе иза којих су хиљаде угашених радних места и иза којих нема ни једног легата или задужбине од поштовања
  • Гледамо и музичаре, позоришне и филмске раднике, новинаре, сликаре, вајаре и писце који жуде за „свејугословенским помирењем" и прикључењем „југословенском културном простору који је надживео Југославију"
  • Нема у Србији спора између власти и елита, има само њиховог заједничког и договореног одрођења од сопствене нације и државе, што неизоставно води или ка нестанку нације и државе и настајању неког анационалног евроатлантског региона или ка коначној, дефинитивној и апсолутној промени и власти и елита од стране народа

 

ВУЧИЋЕВИ поданици шире конструкцију и подметачину да у Србији постоји сукоб елите и власти.

Такав сукоб једноставно није могућ јер већ петнаест година све српске власти и елите су пород истог легла апстрактног космополитизма који заговара став да је српски народ духовно и културно несавршен, недовршен и безвредан и да болесном упорношћу живи своју таму и незнање.

И власт и елита чине добро увезану адонирамистичку хоризонталу којој српска национална и духовна вертикала не значе ама баш ништа у односу на „више циљеве" које и они сами могу само да наслуте јер им тај степен иницијације и „дозвола да приме знање" још није допуштен од њихових иностраних ментора.

Изузетака је таман толико колико да потврде овај закључак.

Њихове несугласице одговарају зађевицама два рођена брата богаташа око међе између њихових велелпних вила које они преко кућних послуга пласирају по пијацама као трачеве даље у сиромашни пук.

И власт и елита у Србији истим оком кроз шестар гледају на народ као на гојамистичку скупину.

Њих спаја дух англосаксонских интрига који у себи носи државну издају и тако их чини преступничко-завереничком кликом која безусловно мора бити раскринкана и потом срушена са позиција коју је узурпирала уз помоћ NATO долара и пушака.

Власт и елита у Србији заједно чине закулисани идеолошки, политички и економски лоби који нема додирних тачака са српском националном самосвешћу, уопште, оне више немају никаквог контакта са народом.

И једни и други имају гађење према српској традицији, обичајима, идеалима и заједнички потиру српски национални интерес.

Они, због личног осећаја несрећности због своје неукорењености у српски национални базис, путем својих уједињених личних жеља да живе неке туђе, западњачке животе, насилно духовно подвајају целу нацију.

И за власт и за елиту је ауторитет западњачких влада и њихових специјалних служби многоструко већи од ауторитета српског устава према којем би они морали, да су заиста српска власт и елита, да изражавају апсолутну послушност и поштовање.

Оне заједнички агресивно пропагирају псеудореализам и желе да морално и духовно дезоријентишу српског човека, избаце га из националног колосека и на силу га угурају у битисање само у оквиру „евро-атлантских вредности" и „германске прецизности и вредноће".

Српска власт и српска елита су се међусобно увезале у завереничку клику која насилно умеће западољубље и острашћено се острвљује на сложени систем досадашњег начина опстанка ове нације и њених држава и претвара их у жртву интернационалних паразита, колонијал-корпоративних структура које оружјем штити и инсталира NATO пакт.

Величањем изумрле протестантске радне етике која је одавно еволуирала у неолибералну планетарну диктатуру чији број жртава је у збиру одавно вишеструко надмашио броја жртава свих до ње познатих планетарних напасти, коалиција српских власти и елите је изазвала и популациону и духовну пустош чијем врхунцу смо данас савременици кроз слику колаборационистичке политике коју води актуелна влада, кроз на силу искреирани расколнички талас који је запљуснуо Цркву, кроз још увек владајући хајдиновски дух у САНУ, законом заштићена права привилеговане групе егоиста из коморе послодаваца и као финале - пристанак на деспићевско-ћосићевску капитулантску пројекцију решења „српско-албанског" спора оличеног у Платформи за КиМ Председника Републике.

У српским владама годинама гледамо променаду министара-посланика ММФа, Светске банке, Трилатерале, NATO пакта.

Као представнике српске елите годинама гледамо унуке некадашње црвене буржоазије одевене у модерно рухо неолибералног капитализма, транзиционе олигархе иза којих су хиљаде угашених радних места и иза којих нема ни једног легата или задужбине од поштовања. Гледамо и музичаре, позоришне и филмске раднике, новинаре, сликаре, вајаре и писце који жуде за „свејугословенским помирењем" и прикључењем „југословенском културном простору који је надживео Југославију" и осталих „регионалних" уметника-космополита, најпожељније Албанаца из Албаније.

Уопште гледано, тзв. српску елиту најмање и чине Срби јер њену већину чине Југословени, професионални али и Црногорци аматери, Хрвати, муслимани,Војвођанери, дакле сви они који подржани од Запада у први план истурају такозвани европски цивилизовани пацифизам наспрам српске генетске агресивне и хегемонистичке насртљивости.

Ми живимо фукарлук, присилу да градимо NATO аутопут до Тиране, да купујемо гас са планираних NATO гасних хабова са окупираног Космета, да умиремо од болештина које се успешно лече и у земљама трећег света, да пијемо затровану воду, немоћно посматрамо страдања сународника и умиремо од глади јер нам се намерно уништена економија сада неолиберализмом гура у још дубљу пропаст. Ми трпимо последице напада на просвету и Цркву, бивамо у милости и немилости корумпираног правосуђа и апсолутно смо незаштићени јер је војска девастирана а полиција партијска.

Ово је горе од визног режима, хиперинфлације, канистера са горивом на улицама и картонских тезги јер су тада и апликанти за визе и купци и продавци уличног горива и роба са картонских тезги - и поред свих мука - ипак и првенствено били и остајали Срби док смо данас близу циља да након 25-годишњег дејства западњачке култивизације, становници ове земље у већини постану препариране сподобе полуутекле од српства а недостигле у европејство.

Ово што живимо је суштаствена пројава зла, даме и господо, од којег није могуће побећи гледањем „парова", 3. канала ТВ Пинк, читањем Информера, буљењем у мобилне телефоне и замишљањем Београда на води.

Дакле, нема спора између власти и елита, има само њиховог заједничког и договореног одрођења од сопствене нације и државе, што неизоставно води или ка нестанку нације и државе и настајању неког анационалног евроатлантског региона или ка коначној, дефинитивној и апсолутној промени и власти и елита од стране народа.

Исувише је зла да би било право чудо да се добро једног момента само и неочекивано радикално не умеша и врати национално-државне ствари у поредак који нас је оволико времена сачувао и помогао да опстанемо.

Толико је лоше, да ни лоше више опстати не може.