www.olivervulovic.com

Srbija - misterija umišljene ružnoće

Pošto po volji stručnih evropskih i američkih posmatrača Srbije imasmo par godina na tronu i psihologa kojeg oni odrediše, jer pamtite li, psihijatri koje smo mi voleli i želeli su ili prerano umrli ili ako su još uvek živi gone ih kao divlje zveri, naša po njihovoj čvrstoj i već 18 godina nepomerljivoj dijagnozi - kolektivna shizofrenija - izazvana "groznim nacionalizmom" ipak i dalje traje, pomenuti stručni posmatrači su odlučili da nam pored konstantnog karantina, lobotomije i najavljene amputacije, odmah nakon izbora sednu i prepišu novu i jaču dozu terapije ukoliko se 20.januara odreknemo njihovog psihologa i po dobrom srpskom običaju koji nikada nije omanuo, krenemo da se nadri lečimo. Odricanje od njihove terapije i njihovog psihologa kažu ne može niko da nam zabrani ali oni imaju pravo da  od takvog neposlušnog bolesnika naprave otklon i otklonom nam  prete ne bi li nas, pošto su nas već većinski ubedili da smo šizoidni, patološki narcisoidni, genetski krvoločni i evro-anksiozni i paranoični, naterali da prizovemo k svesti makar one deliće zdravog što nam je po njima jedva ostalo u kolektivnom nacionalnom osećaju i sećanju.  To mora biti tako jer ono što mi mislimo da je zdravo u našem nacionalnom sećanju i osećanju, istorija, ep, religija, kultura, važi po našim stručnim briselsko-vašingtonskim posmatračima i kontrolorima u svakom drugom slučaju na planeti osim u našem koji je jedinstven, neponovljiv, nigde drugde ne primenljiv i samim tim bezpresedana pa im uopšte nije jasno što nam tokom našeg otimanja iz njihove ludačke košulje uopšte još neko priskače u pomoć otkopčavajuči po neko dugme sa nje.


Čuđenju nikako kraja. Srpsko maligno tkivo je precizno, laserski navođeno otklonjeno gde god se to moglo / Hrvatskoj, Kosmetu, C.Gori i Federaciji BiH/, imobilisano i agresivnom sedetacijom ošamućeno u Srpskoj i Srbiji sa izuzetkom započete upaliće u Raškoj oblasti koliko da nam temperatura nikako ne spadne ispod crvenog, a bolesnik i dalje neumorno blebeće i iska neka svoja umišljena prava po svetu. To je na svetskom nivou započelo široku raspravu - da li smo mi umišljeno zdravi a naši dijagnostičari i presuditelji bezgrešni u terapiji ili smo mi zaista zdravi a naši dijagnostičari umislili da su Bog, jer jedino on ima ekskluzivno pravo da kad krene da Vas uništava prvo vam gađa pamet.

Transfuzija koju nam nude Rusi "južnim potokom" a koja bi zbog silnog 18-ogodišnjeg urlanja, branjenja, bežanja i ostalog, naš oslabljeni imunitet postavio ponovo na noge je izazvala zabrinutost gore navedenih dijagnostičara jer je njihovo mišljenje da se time ništa ne rešava već se bolesnom srpskom umu tako samo daje zdravije telo i ništa više. Tako telesno ozdravljeniji umislili bi smo i da smo mentalno kako treba a to kad su Srbi u pitanju već biva alarmantni problem,jer virus nacionalizma ne samo da možemo ne smetano nositi nego i ne daj Bože još po nekoga i inficirati uz put. Rusi su jednostavno hteli da nas tako telesno ozdravljene nateraju da se ponovo i jednom za svagda  pogledamo u ogledalo a ne samo ovog 20. januara i tamo nekog februara, i tako oslobodimo svih psiholoških nametnutih hendikepa.

Pod silinom izjava da je pitanje bolesnog kosmetskog stanja u srpskom organizmu posledica neodgovornih terapija koje smo sami sebi do 2000-e godine prepisivali i da je do relaksirajuće i otrežnjujuće mentalne implantacije retorike u naš um sa od njihove strane određenog psiholga od 2004-e pa do sada došlo do vidnog poboljšanja, briselsko-vašingtonskom dijagnostičkom timu čuđenje zbog ponašanja njihovog pacijenta je poprimilo galaktičku veličinu. Istom intenzitetu čuđenja pridružili su  Bogme i isti intenzitet odlučnosti da sa ovim bolesnikom jednom za svagda završe kako treba i odlučili su da se na sveca dobrano potrude da nam ne padne na pamet da odaberemo neki drugi put, koji oni nazivaju onim starim i bolesnim, izlaska iz kriza za koje smo sa njima u dubokom nesaglasju da li su one zaista  urođene u srpskom biću ili su u njega iskreirano i tehnički ugurane tokom silnih njihovih opita nad nama koji nikako da donesu neki zaključak baziran na empiriji - koju mi nazivamo međunarodnim pravom.


Mentalna ružnoća kojom smo ogađeni u svakom kutku Vaseljene jer se tako mislilo stati na put još jedino  našem, još uvek nezavršenom srpskom procesu nacionalne i državne renesanse,za razliku od svih drugih na Balkanu kojima je za takav proces i data dozvola i neograničena pomoć,  je po piscu ovih redova zaista umišljena i nametnuta sa strane i ja ću 20. januara i tamo nekog februara ipak pružiti ruku za infuziju koja će kada tada doći sa istoka i pri tom sigurno ne misliti da onom drugom pretim onima koji su mene i moj narod do tada kinjili, jer su to su ožiljci koji trebaju da izazovu ponos a ne stid i gnev i koji će nas uvek podsećati da smo u poslednjim trzajima neuhvatljive predstave o sebi, na nju ipak naleteli i spasli se.